Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Oxigénáramlás-mérőkkel bővül a Vajdasági Klinikai Központ

2020-11-25
15:36
2020-11-25
18:31
Forrás
Pannon RTV
8,1 millió dinárt fordít a tartományi kormány a Vajdasági Klinikai Központ részére oxigénáramlás-mérők vásárlására.

Ezekre az eszközökre minden olyan beteg oxigénterápiájánál szükség van, akinél nincs szükség lélegeztetőkészülékre. Elsősorban a covid-19-ben szenvedő betegek oxigénterápiájához használhatják a berendezéseket. A Tartományi Kormány úgy döntött, hogy a Vajdasági Onkológiai Intézet 7,3 milliót kap technikai projekt dokumentáció készítésére. Ezen kívül pedig 10 millió dinárt különítettek el négy általános iskola tetőjének felújítására. Ezek a palánkai, a kishegyesi és a bajsai iskola, valamint az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola.

Vajdasági Klinikai Központ
tartományi kormány

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.