Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor Bálint: A magyarsághoz tartozás előnyt jelent

2019.02.04
19:39
2019.02.05
12:40
Forrás
Pannon RTV
A nemzetiségi hovatartozásuk bejegyeztetésével az anyakönyvi kivonatba a magyarok akár előnyt is élvezhetnek majd a munkaerőpiacon - mondta Pásztor Bálint a Pannon TV Közügyek műsorában.
Pannon RTV

Könnyebben juthatnak munkához a képzettséggel rendelkező személyek, amennyiben visszavonják a létszámstopot Szerbiában. A nemzetiségi hovatartozásuk bejegyeztetésével az anyakönyvi kivonatba a magyarok akár előnyt is élvezhetnek majd a munkaerőpiacon - erről volt szó a Pannon TV Közügyek című hírháttérműsorában. Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti képviselőcsoport frakcióvezetője elmondta, ezentúl a nemzeti közösségek tagjai könnyebben elhelyezkedhetnek a közszférában.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „A magyarsághoz tartozás előnyt jelent, hiszen a törvénymódosításoknak köszönhetően az állami hivatalnokok esetében a tartományi és önkormányzati hivatalok esetében, vagy a közszolgálatok, vagy az állami ügynökségek esetében is, amennyiben egy pályázatra jelentkezik egy magyar és egy szerb, hogy leegyszerűsítsük és saját magunkra alkalmazzuk a példát, és azonos képesítéssel rendelkeznek, akkor a magát magyarnak vallót kell előnyben részesíteni és őt kell alkalmazni. Tehát ilyen szempontból az utóbbi években sikerült azt elérnünk, hogy a részarányos foglalkoztatás ne csak valamilyen vágyálom legyen, hanem beépüljön a szerbiai jogrendbe.

nemzeti közösség
részarányos foglalkoztatás
létszámstop

Most

Népszerű