Ugrás a tartalomra

„A pedagógus szerepe a támogatás, nem a döntés”

2021.12.04
14:37
2021.12.04
17:23
Forrás
Pannon RTV
A pedagógusok problémáiról, a szükséges továbbképzésekről, és a mostani oktatási helyzetképről volt szó a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének mai közgyűlésén.

Nagy hangsúlyt fektettek a hibrid oktatás problémakörére is, a fő téma viszont a pályaorientáció volt. A gyűlés elején Mengyán Pletikoszity Ildikó iskolapszichológus tartott erről előadást.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, iskolapszichológus: „A pedagógus szerepe a támogatás, tehát semmiféleképpen a döntés, az nem a mi dolgunk. Az a dolgunk, hogy minél több információval lássuk el a gyerekeket, ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az információ dől a fiatalok irányába, az információs társadalomban így élünk, de ebben a folyamatban, az információkeresési folyamatban úgy tudjuk őket támogatni, hogy megtanítjuk őket egy picit szűrni ezeket az információkat, és, hogy megtanuljanak mérlegelni.”

Mengyán Pletikoszity Ildikó
pedagógus
közgyűlés
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.