Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Penicillin allergiások, szoptatós anyák is felvehetik a Pfizer oltását

2021.05.21
22:37
2021.05.22
07:28
Forrás
Pannon RTV
A szoptatós anyák is felvehetik a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech védőoltást. Erről is beszélt a Pannon Televízió Közügyek című műsorában Dr. Bohucki Nebojsa.

A járványügyi szakorvos szerint az AstraZeneca és a Sinopharm oltás esetében sem tapasztalható ellenjavallat. A Közegészségügyi Intézet munkatársa elmondta: Észak-Bácskában a felnőtt lakosság több mint 35 százaléka élt már az oltás lehetőségével, egyben arra biztatta az embereket, hogy minél tömegesebben vegyék fel a vakcinát. Bohucki aláhúzta: az antibiotikumos kezelést követően lehet oltakozni, amint elmúlik a páciens láza. Szerbiában egyébként nincs lehetőség az oltóanyagok keverésére. Azaz, aki egyik fajta vakcinát felvette, az nem kérhet később másikat - tette hozzá a doktor: „Volt erről online konferencia tegnap, amit egész Szerbiában figyelemmel kísértek, a Batut Közegészségügyi Intézet munkatársa elmondta, hogy nem szabad a két oltást keverni hivatalosan. Tehát, aki ezt csinálja, és már történt ilyen, volt olyan, aki megtette, és pont ezért volt ez a konferencia, hogy tudatosítsák, ez törvényellenes. Tehát az első dózisnak és a második dózisnak azonos védőoltásnak kell lennie.”

Dr. Bohucki Nebojsa
koronavírus elleni védőoltás
allergia

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.