Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Percek alatt át lehet jutni a határon

2019-04-01
14:04
2019-04-01
16:57
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn a déli órákban csak néhány percet kellett vesztegelniük azoknak, akik Magyarországra szerettek volna átjutni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

A hétvégi sorok után ismét visszaállt a határátlépés a rendes kerékvágásba. Hétfőn a déli órákban csak néhány percet kellett vesztegelniük azoknak, akik Magyarországra szerettek volna átjutni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Stábunk ottjártakor egy sorban engedték át az autósokat, akik pillanatok alatt át is jutottak. Az illetékesek húsvétkor számítanak újra megnövekedett határforgalomra.

Zökkenőmentesen folyt az átlépés a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Édes Ferenc Moholról utazott Mosonmagyaróvárra:
„- A határon nem kell várni két percet sem.
- Tehát akkor jónak mondható.
- Jó, ez most nagyon jó.”

Ottjártunkkor a határ szerb oldalán egy sorban engedték a személygépjárműveket, maximum 5 perc volt a várakozási idő.

A szerb határrendészet illetékesei szerint a hónap vége felé várható majd egy nagyobb hullám. Nenad Živković, határrendészeti parancsnok-helyettes, Horgos: „Az elmúlt két-három napban, a hétvégén nőtt az utas- és autóbusz-forgalom, ami a következő időszakban várhatóan még növekedni fog a közelgő húsvéti ünnepek miatt. Ezért minden olyan polgárt, aki az államhatáron át utazik, arra kérünk, hogy keressen alternatív útvonalat.”

Amennyiben szeretnénk elkerülni a csúcsidőszakkal járó, gyakran többórás várakozást, az autópálya helyett választhatjuk a Horgos-Röszke közúti átkelőt, vagy a gyálai, a királyhalmi és a kelebiai határátkelőhelyet. Indulás előtt azonban mindenképp tájékozódjanak a határhelyzetről a police.hu honlapon vagy a közösségi média határfigyelő csoportjaiban.

határátkelő
Horgos

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:46, Frissítve: 17:06

Merse és a dédmama nyerte a fotópályázatot

Kolléganőnk, Molnár Lajkó Anett legkisebb fiáról, Merséről és a dédmamájáról készült fotója lett az első helyezett a „Dédi, mesélj nekem” generációkon át című fotópályázaton.
16:24, Frissítve: 16:37

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.