Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Percek alatt át lehet jutni a határon

2019-04-01
14:04
2019-04-01
16:57
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn a déli órákban csak néhány percet kellett vesztegelniük azoknak, akik Magyarországra szerettek volna átjutni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

A hétvégi sorok után ismét visszaállt a határátlépés a rendes kerékvágásba. Hétfőn a déli órákban csak néhány percet kellett vesztegelniük azoknak, akik Magyarországra szerettek volna átjutni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Stábunk ottjártakor egy sorban engedték át az autósokat, akik pillanatok alatt át is jutottak. Az illetékesek húsvétkor számítanak újra megnövekedett határforgalomra.

Zökkenőmentesen folyt az átlépés a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Édes Ferenc Moholról utazott Mosonmagyaróvárra:
„- A határon nem kell várni két percet sem.
- Tehát akkor jónak mondható.
- Jó, ez most nagyon jó.”

Ottjártunkkor a határ szerb oldalán egy sorban engedték a személygépjárműveket, maximum 5 perc volt a várakozási idő.

A szerb határrendészet illetékesei szerint a hónap vége felé várható majd egy nagyobb hullám. Nenad Živković, határrendészeti parancsnok-helyettes, Horgos: „Az elmúlt két-három napban, a hétvégén nőtt az utas- és autóbusz-forgalom, ami a következő időszakban várhatóan még növekedni fog a közelgő húsvéti ünnepek miatt. Ezért minden olyan polgárt, aki az államhatáron át utazik, arra kérünk, hogy keressen alternatív útvonalat.”

Amennyiben szeretnénk elkerülni a csúcsidőszakkal járó, gyakran többórás várakozást, az autópálya helyett választhatjuk a Horgos-Röszke közúti átkelőt, vagy a gyálai, a királyhalmi és a kelebiai határátkelőhelyet. Indulás előtt azonban mindenképp tájékozódjanak a határhelyzetről a police.hu honlapon vagy a közösségi média határfigyelő csoportjaiban.

határátkelő
Horgos

Most

14:31, Frissítve: 14:40

Új járműveket kapnak a tűzoltók

A Rendkívüli Helyzetek Szektora ebben az évben annyi tűzoltókocsit kap, amennyire nem volt példa az utóbbi évtizedben - jelentette be Nebojša Stefanović ma Pancsován.
14:11, Frissítve: 14:27

Szenteleky Kornélra emlékeztek Szivácon

Szentmisével, koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeztek meg Szenteleky Kornélról, a vajdasági magyar irodalom jeles alakjáról Szivácon halálának 86. évfordulóján.

Népszerű