Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pető-kurzus Zentán

2018-11-28
11:05
2018-11-28
16:12
Forrás
Pannon RTV
Kezdetét vette a kilencedik intenzív, háromhetes Pető-kurzus Zentán. A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai jelenleg 25 résztvevővel dolgoznak.

A foglalkozásokkal a stroke utáni állapotban lévő betegeknek, a Parkinson-kórban szenvedőknek és a károsodást szenvedett babáknak is segítenek. A szakemberek délutánonként egyéni fejlesztést is végeznek.

Perpauer Attila, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Nagyon fontos az egyéni foglalkozás, hiszen nagyon nagy az igény rá. Jelenleg ezekkel a gyerekekkel csak a család foglalkozik. A Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai pedig segítséget nyújtanak ebben is a szülőknek. Átvitt értelemben pedig a családnak és a környezetnek is.”

Pető-kurzus
Zenta
Perpauer Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:46, Frissítve: 17:06

Merse és a dédmama nyerte a fotópályázatot

Kolléganőnk, Molnár Lajkó Anett legkisebb fiáról, Merséről és a dédmamájáról készült fotója lett az első helyezett a „Dédi, mesélj nekem” generációkon át című fotópályázaton.
16:24, Frissítve: 16:37

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.