Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Radoš Đurović: Felesleges új migránsútvonalak kialakulásától tartani

2019-07-12
08:26
2019-07-12
09:23
Forrás
Magyar Szó
Semmi sem utal arra, hogy a migránsok majd más utakon próbálnak eljutni az EU-ba miután Olaszország bezárta legnagyobb migránsközpontját.

Ezt nyilatkozta a szerb köztévének Radoš Đurović, a Menedékkérőket Védő és Segítő Központ igazgatója. Hozzátette, a migránsok legtöbbje továbbra is Törökországon át érkezik a Balkánra, majd onnan próbál bejutni az EU területére, de a Marokkó–Spanyolország útvonal is népszerű körükben. Az illetékes azt is elmondta, habár a hivatalos kimutatások szerint csökkent az Európába áramló migránsok, menekültek száma, ezek az adatok nem a valóságot tükrözik. Az olasz belügyminiszter korábban éppen azzal indokolta a tábor bezárását, hogy Olaszországba 80 százalékkal kevesebb migráns érkezik, mint korábban, ezért nincs szükség egy ilyen nagy létesítmény fenntartására.

migránstábor
Radoš Đurović
Menedékkérőket Védő és Segítő Központ

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.