Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Radoš Đurović: Felesleges új migránsútvonalak kialakulásától tartani

2019-07-12
08:26
2019-07-12
09:23
Forrás
Magyar Szó
Semmi sem utal arra, hogy a migránsok majd más utakon próbálnak eljutni az EU-ba miután Olaszország bezárta legnagyobb migránsközpontját.

Ezt nyilatkozta a szerb köztévének Radoš Đurović, a Menedékkérőket Védő és Segítő Központ igazgatója. Hozzátette, a migránsok legtöbbje továbbra is Törökországon át érkezik a Balkánra, majd onnan próbál bejutni az EU területére, de a Marokkó–Spanyolország útvonal is népszerű körükben. Az illetékes azt is elmondta, habár a hivatalos kimutatások szerint csökkent az Európába áramló migránsok, menekültek száma, ezek az adatok nem a valóságot tükrözik. Az olasz belügyminiszter korábban éppen azzal indokolta a tábor bezárását, hogy Olaszországba 80 százalékkal kevesebb migráns érkezik, mint korábban, ezért nincs szükség egy ilyen nagy létesítmény fenntartására.

migránstábor
Radoš Đurović
Menedékkérőket Védő és Segítő Központ

Most

19:30

Lengyel barlangban rekedt két ember

Több mint két tucatnyian próbálják meg kiszabadítani azt a két barlangászt, akik a hétvégén Lengyelországban, a Tátra egyik barlangjában kerültek a víz fogságába.

Népszerű

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.