Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Rekordforgalom a szerb-magyar határátkelőkön

2019-08-05
16:05
Forrás
MTI
A hétvégén több mint 300 ezren lépték át a határt.

Megdőlt a hétvégén az idei rekord a Csongrád megyei határátkelőkön. Összesen 322 ezer utazót jegyeztek 107 ezer járművel. A Horgos-Röszke autópálya-átkelőn 118 ezren léptek át. Ott a hétvégén kilométeres sorok alakultak ki, hivatalosan 4 órát, nem hivatalosan 7-8 órát is kellett várni az átlépésre. Hosszú sorok voltak a szerbiai kishatárforgalmi átkelőkön és Románia felé is. Az átkelőhelyek teljes kapacitáson működtek - tudatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégék is hasonló forgalmat hoznak. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.

rekord
szerb-magyar
szerb-magyar határ
Röszke
Röszke-Horgos
Röszke-Horgos határátkelő
Horgos
várakozás
vendégmunkások
nyaralás
határátlépés

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű