Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Rekordszámú oltás egy nap alatt Zentán

2021.04.14
12:27
2021.04.14
16:04
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 320 Zenta községbeli lakos vehette fel a Pfizer-Biontech oltóanyagot szerdán. A zentai Egészségház oltópontjain a délelőtti órákban a revakcináció zajlott, míg délután az első dózisra várták a lakosokat.

Folyamatosan érkeztek a polgárok szerda délelőtt a zentai Egészségház oltópontjaira, hogy megkapják a Pfizer vakcina második adagját.

Újházi Mária: „Azért tartottam fontosnak, hogy felvegyem a védőoltást elsősorban, mert az unokám és a dédunokám velem élnek, miattuk. Másodsorban azért, mert a másik unokám Budapesten él, és ha szeretnénk elmenni hozzá, akkor csak akkor lehet, ha felvesszük. Meg a saját érdekemben is.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Nemes Tünde elmondta, a regisztrációnál nem volt elsődleges számára, hogy a Pfizer oltóanyagot kapja meg: „Fontosnak tartom felvenni a védőoltást  először is, mert pedagógus vagyok, az óvodában dolgozom, és a gyerekek végett, és nem mellékes a saját érdekem sem. Hogy mely oltóanyagot kapom nem volt kimondottan fontos. Örültem, hogy valamilyen jutott.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A községben folyamatos az oltás. A szerdai nappal bezárólag megközelítőleg 7500 vakcinát adtak be.

Lőrinc Csongor, községbeli vakcináció koordinátora, Zenta: „Az azt jelenti, hogy több mint 2500-an felvették már a második védőoltást is, és az utolsó egy héten már igen nagy tempóval beindultunk. Ez azt jelenti, hogy naponta 250-300 vakcinát adunk be. A mai nap az rekordot jelent nekünk, ugyanis több mint 320 vakcinát fogunk beadni.”

A koordinátor felhívta a lakosság figyelmét, hogy amennyiben segítség hiánya miatt, vagy bármi más okból kifolyólag, nem tudnak regisztrálni az oltásra az e-Uprava oldalon keresztül, keressék fel az egészségházat vagy a vakcináció koordinátorát.

Zenta
oltás
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer/BioNTech
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-BioNTech vakcina
egészségház
vakcináció
Lőrinc Csongor

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű