Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Rendkívüli helyzet az alacsony vízállás miatt

2021.08.11
16:20
2021.08.11
16:26
Forrás
Szerbiai RTV
Rendkívüli helyzetet hirdettek öt szerbiai községben és városban a Rzav folyó alacsony vízállása miatt. Az intézkedés Čačak, Arilje, Požega, Lučani és Gornji Milanovac területeit érinti.

A hosszan tartó csapadékmentes időjárás miatt a Rzav folyó vízállása csökkent, ez pedig problémákat okoz a terület vízellátásában. A Rzav nagyjából 250 ezer ember napi vízellátását biztosította, augusztus harmadikától az érintett területeken korlátozásokat vezettek be a vízhasználattal kapcsolatban, ezek alól egyedül a városok létfontosságú intézményei képeznek kivételt, mint amilyenek a kórházak.

alacsony vízállás
rendkívüli helyzet
Rzav folyó
Arilje
Požega
Lučani
Gornji Milanovac

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.