Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A rendőri hivatásról gyerekeknek

2022.10.17
16:06
2022.10.17
17:12
Forrás
Pannon RTV
Nyílt napot tartott a szabadkai rendőrség.

A Rendőrség a helyi közösségben elnevezésű projekt célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a rendőri hivatással, valamint azokkal az eszközökkel, amiket a rendőrök nap, mint nap használnak. Hétfőn a Jovan Mikić Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos diákjait látták vendégül a rendőrök.

Mi leszel, ha nagy leszel? Teszik fel a kérdést. A gyerekek válasza általában az, hogy rendőr, mentő vagy tűzoltó. A Jovan Mikić Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos diákjai a rendőri hivatás rejtelmeibe tekinthettek be hétfőn délután.

A diákok egy szemüveg segítségével megtapasztalhatták, milyen, ha valaki alkohol vagy kábítószer hatása alatt van, hogyan látja a külvilágot, milyen távolságra vannak a tárgyak egymástól, és hogyan lehet lépkedni ilyen állapotban.

Dalen Čabarkapa:

-Nagyon sok mindent tanultam itt, és a rendőrszemüveg tetszett a legjobban.
- Miért?
- Mert nagyon érdekesek, és mindegyikkel máshogyan lehet látni.”

Kipróbálták azt is, hogyan kell ujjlenyomatot venni, felpróbálhatták a rendőrmellényt, de a rabszállító autóba is beszállhattak.

Sara Knežević: „Számomra az volt a legérdekesebb, amikor ujjlenyomatokat vettünk. Ez volt számomra a legérdekesebb, mert mindenkinek más az ujjlenyomata. Nekem az is tetszett, hogy megtudtuk, hogyan kell megnézni ezeket.”

Jovana Gulić: „Nagyon tetszik nekem ez a munka. Ezt szeretném csinálni, ha nagy leszek, de rengeteg dolog tetszik nekem. Ujjlenyomatokat vettünk, és láttam, milyen magas vagyok. Egy méter és harminckettő centiméter. Ez nagyon tetszett, és jövőre is szeretnék jönni, mert nagyon jó benyomásaim vannak.”

Fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek a rendőri hivatással - mondta Dušan Savić, a szabadkai rendőrfőnök-helyettes: „2019 óta a szabadkai rendőrség részt vesz a Rendőrség a helyi közösségben nevű projektben, amelynek részeként olyan intézkedést és tevékenységet folytatunk, hogy az általános és középiskolásokat megismertetjük a rendőri munkával. Ennek a tevékenységnek az a célja, hogy a tanulók megismerkedhessenek és kipróbálhassák azokat a technikai eszközöket és felszereléseket, amelyeket a rendőrök a mindennapi munkájuk során használnak.”

A szabadkai rendőrfőnök-helyettes hozzátette, bíznak benne, hogy a közeljövőben még több általános- és középiskolásnak meg tudják mutatni, mi is a rendőrök feladata.

rendőrség
rendőr
gyerekek

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.