Ugrás a tartalomra
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

A rendőrség napja Szerbiában

2019-06-16
17:25
2019-06-17
13:39
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
Felvonulások és bemutatók várták az érdeklődőket Belgrádban, akik a rendőrség különleges alakulatainak munkájába is betekinthettek.

Ma ünneplik a Belügyminisztérium és a rendőrség napját Szerbiában. Lovasrendőrök és rendőrzenekarok díszfelvonulásával kezdődött meg a szerb Belügyminisztérium és a rendőrség napjának rendezvénysorozata Belgrádban.

Fotó: Tanjug/ Dimitrije Goll

Több különleges egység is bemutatót tartott. Az érdeklődők egyebek mellett a bűnüldöző egységek és a határőrség munkájába is betekinthettek. Sőt, a gépparkot is a megcsodálhatták. Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „A mi elsődleges feladatunk természetesen Szerbia biztonsága. A rendőrségi szervek hatalmas munkájának köszönhetően egy biztonságos és kiegyensúlyozott országban élünk.”

Fotó: Tanjug/ Dimitrije Goll

A belügyminiszter szerint az elmúlt időszakban észrevehető módon sikerült csökkenteni a súlyos bűncselekmények számát az országban, ami számokkal is alátámasztható. „Napjainkban 11 százalékkal kevesebb bűncselekmény van, mint korábban. Kevesebb a súlyos bűncselekmény. Ma összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet.”

A szerb belügyminiszter hozzátette, a rendőrség az elmúlt időszakban rekordmennyiségű kábítószert foglalt le, ezen felül pedig rendszeresen preventív előadásokat tartanak az ország iskoláiban is.

rendőrség
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.