Ugrás a tartalomra
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

A rendőrség napja Szerbiában

2019-06-16
17:25
2019-06-17
13:39
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
Felvonulások és bemutatók várták az érdeklődőket Belgrádban, akik a rendőrség különleges alakulatainak munkájába is betekinthettek.

Ma ünneplik a Belügyminisztérium és a rendőrség napját Szerbiában. Lovasrendőrök és rendőrzenekarok díszfelvonulásával kezdődött meg a szerb Belügyminisztérium és a rendőrség napjának rendezvénysorozata Belgrádban.

Fotó: Tanjug/ Dimitrije Goll

Több különleges egység is bemutatót tartott. Az érdeklődők egyebek mellett a bűnüldöző egységek és a határőrség munkájába is betekinthettek. Sőt, a gépparkot is a megcsodálhatták. Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „A mi elsődleges feladatunk természetesen Szerbia biztonsága. A rendőrségi szervek hatalmas munkájának köszönhetően egy biztonságos és kiegyensúlyozott országban élünk.”

Fotó: Tanjug/ Dimitrije Goll

A belügyminiszter szerint az elmúlt időszakban észrevehető módon sikerült csökkenteni a súlyos bűncselekmények számát az országban, ami számokkal is alátámasztható. „Napjainkban 11 százalékkal kevesebb bűncselekmény van, mint korábban. Kevesebb a súlyos bűncselekmény. Ma összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet.”

A szerb belügyminiszter hozzátette, a rendőrség az elmúlt időszakban rekordmennyiségű kábítószert foglalt le, ezen felül pedig rendszeresen preventív előadásokat tartanak az ország iskoláiban is.

rendőrség
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.