Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Rettegnek a téltől, hisz mindenük elfogyott már

2021.10.22
18:12
2021.10.22
19:35
Forrás
Pannon RTV
Adományozók látogatták meg a tiszaszentmiklósi tragikus körülmények között hét gyermekével egyedül maradt Szarvák Krisztinát. Stábunknak elmondta, retteg az előtte álló téltől, hisz mindenük elfogyott már.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az utolsó 4000 dinárból vásárolt egy kis tüzelőt a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina, hogy meleg otthont biztosítson hét gyermekének. A jóakaróknak köszönhetően így pár napig nem fázik az édesapa nélkül maradt család: „Nagyon sokat jelent, mivel nagyon kevés a jövedelmem, így a fa, a ruházat, amit nem igazán birok megvenni. Most égető szükség lenne téli ruházatra a gyerekeknek az iskolába, illetve a tűzifára.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Vajdaság több településéről érkező adományok mellett, Tiszaszentmiklóson összefogással sikerült az elmúlt időszakban könnyebbé tenni a nehéz sorsú család mindennapjait. Az adománygyűjtésbe többen bekapcsolódtak az elmúlt időszakban.

Mészáros Attila, állandó diakónus, Tiszaszentmiklós: „A tiszaszentmiklósi Szent József egyházközösség is szervezett gyűjtést és törekszik arra, hogy mindenben segítse a Szarvák családot, amiben csak tudja. Több egyházközség is az egyházmegye területén gyűjtést szervezett, volt, aki pénzadománnyal tudott hozzájárulni, ruhával, tartós élelmiszerrel.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyermekek oktatásához nélkülözhetetlen laptopokkal, egy éves interneteléréssel, de sok más dologgal gazdagodott a család a VMSZ helyi szervezetének köszönhetően - mondta a párt helyi elnöke. Törtei János hozzátette, jelenleg a biztonságos lakhatásuk megoldása a cél, még a tél beállta előtt: „Itt már van 2-3 ház, amit előreláttunk nekik, persze az ő döntésük lesz, hogy melyik lesz az a ház, főleg a gyerekeknek a döntése lesz, hiszen körbe fogom vezetni őket mindegyik házban, hogy melyik tetszik legjobban nekik.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Törtei János hozzátette, ígéretet kaptak egy magyarországi vállalkozó támogatásáról is. Aki segítene a Szarvák családnak, a 062-860-8029-es telefonszámon keresse az édesanyát, Krisztinát.

Szarvák Krisztina
Tiszaszentmiklós
Mészáros Attila
Törtei János

Most

Népszerű