Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Robika is várja a segítséget!

2021.04.20
20:01
2021.04.20
21:21
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
Pannon RTV/Juhász Géza

A 2013-ban született kisfiúnál gyermekkori autizmust állapítottak meg az orvosok. Számos vizsgálat után defektológiai és logopédiai terápiára küldték. Javult az állapota, de a haladáshoz folyamatos kezelésre van szüksége. A család már nem tudja fedezni a kiadásokat.

Róbert most nyolcéves. Anyukája kétéves kora után észlelt rajta változásokat, majd hároméves korában, kórházi vizsgálatok sora után, megállapították nála a gyermekkori autizmust. Az orvosok tanácsára megindult terápiára defektológushoz és logopédushoz. Nemrég iskolába is elindult.

Róbert a virtuális világ végtelenjében, vagy a szabad tér tágasságában érzi legjobban magát. A zászlók nagy szerelmese, minden ország nevét tudja, amelynek látja a lobogóját.

Pannon RTV/Juhász Géza

Miután az orvosok tanácsára elindult a speciális logopédiai és defektológiai terápiákra, jelentősen javult az állapota. A vizsgálatot, kezelést, ellenőrzést, úti költségeket azonban teljesen saját költségből kell, hogy fedezze az édesanyja, aki egyedül neveli.

Danijela, Róbert anyukája a Budi human alapítványhoz fordult, amelyen keresztül folytatni tudja a különleges kezelést. A terápia mellett azonban a pszichoszociális fejlődéséhez, valamint a tanulmányai folytatásához is jól jönnének még kellékek.

Aki szeretne segíteni Róbertéknek, megteheti a Budi human alapítványon keresztül. A legegyszerűbb, ha támogató sms-t küld: a 989-es kódot tartalmazó üzenet a 3030-as számra kell elküldeni. További részletek és a számlaszám a budihuman.rs oldalon találhatók.

Kovács Róbert
Sid
Bingula
Vajdasági licit csoport
autizmus

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.