Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A robogókat, a traktorokat és a motorkultivátorokat is évente kell regisztrálni!

2019-03-20
13:27
2019-03-20
17:37
Forrás
Pannon RTV
Április harmadikától a robogókat, a traktorokat, valamint a motorkultivátorokat is évente kell regisztrálni Szerbiában.

Az említett járműtípusoknak a jövőben ugyanolyan feltételeknek kell eleget tennie, mint a személyautóknak a műszaki vizsgán. Akár 150 ezer dináros bírsággal is számolnia kell annak, aki elmulasztja az évenkénti kötelező regisztrációt.

Súlyos büntetést fizethet az, aki április 3-a után elfelejti a traktorát, esetleg segédmotoros kerékpárját regisztrálni.

Az új közlekedésbiztonságról szóló törvény elfogadása után egyéves határidő állt rendelkezésre a tartósan bejegyzett járművek tulajdonosainak, hogy újra regisztrálják járműveiket. A hajdújárási Mag József a hír hallatán meglepődött, hiszen még nem rendelkezik a szükséges dokumentumokkal. Traktorai, kapcsolható eszközei, valamint pótkocsija is van. Mint mondja, hiányolja a részletes tájékoztatást a módosításokkal kapcsolatban.

Mag József, Hajdújárás: „Még a műszakin se mondtak semmit. Érdeklődtünk már a műszaki iránt, meg hogy a gépeken és a pótkocsikon is lehet felújítást végezni, fotózzák, de eddig még nem mondtak semmit.”

A traktorosok és segédmotoros kerékpárok tulajdonosai új rendszámtáblát, új forgalmi engedélyt, és matricát is kapnak. A műszaki vizsgán csak azok a járművek mehetnek át, amelyek alkatrészei nem térnek el a gyárilag megszabott feltételektől.

Márton Róbert gépjárművezető-oktató arra hívja fel a figyelmet, hogy azon járműtulajdonosok, akik elfelejtik az évenkénti kötelező regisztrációt, akár a traktor vagy segédmotoros kerékpár forgalomból történő kivonásával is számolniuk kell.

Márton Róbert, vezetésoktató: „Ugyanúgy a traktoroknál és a motoros kerékpároknál is április 3-a után ha nem végzik el az újra bejegyzést, a járművet kizárhatják a forgalomból. Ez mellett a járművezetők 30 ezertől 150 ezer dinárig terjedő pénzbüntetést is kaphatnak. Szerintem most az emberek jól meggondolják ezt, főleg a traktorosok, földművesek, hisz nekik kötelességük lesz.”

Márton Róbert hozzátette, a közlekedésbiztonság számottevően nem javul majd az életbe lépő új jogszabály miatt, hiszen lassú járművekről van szó. Ugyanakkor mint eddig is, ezután is fontos, hogy a traktorok és segédmotoros kerékpárok is megfelelő műszaki állapotban közlekedjenek az utakon - szögezte le.

robogó
traktor
motorkultivátor

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.