Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Šarčević közölte, hogy megoldották a diákok és a tanárok túlterheltségének problémáját

2020-08-13
15:53
2020-08-13
18:03
Forrás
Pannon RTV
Az őszi tanév oktatási modelljéről tárgyalt ma Mladen Šarčević szerb oktatási miniszter a tanügyi dolgozók négy szakszervezetének képviselőivel Belgrádban.

Elemezték a felkínált oktatási modelleket, és megfogalmazták a prioritásokat a tanulók és a dolgozók biztonsága szempontjából. Megállapodtak, hogy tiszteletben kell tartani a negyvenórás munkahetet a dolgozóknak, ezt az oktatási miniszter is megerősítette. Šarčević közölte, megoldották a diákok és a tanárok túlterheltségének problémáját, illetve hangsúlyozta, hogy a tanárok csak akkor dolgoznak majd az online platformokon, amikor ki kell egészíteni az óraszámokat. Az iskolai élő oktatás során a legtöbb munkája az alsós tanítóknak lesz, akik várhatóan kitöltik ezzel a teljes normát.

Mladen Šarčević, oktatási miniszter, Szerbia: „Fontos, hogy tisztáztuk azt a dilemmát, hogy mennyit kell egy tanügyi munkásnak dolgoznia. Ennek kell leginkább érdekelnie a szakszervezeteket. Olyanról tehát szó sincs, hogy a tanár délelőtt az iskolában előad élőben, délután, miután hazament, online oktatást folytat, ezt követően pedig még elmegy a televízióba felvételre. Ez így valóban 24 órás munkanap lenne. Egyáltalán nem ilyen munkamódszerről van szó, ezt pedig tisztáztuk is. Tehát az a tanár, aki fél csoporttal dolgozik, aznapra be is fejezte a munkáját, miután előadott. Azoknak a diákoknak pedig, akik otthon maradtak, online oktatásuk lesz.”

Mladen Šarčević
oktatás
járvány
iskola

Most

16:58, Frissítve: 20:58

Nem járunk még közel a sikeres védőoltáshoz

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, közölte az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója.
16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.