Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Sebestyén Ádám-díj Lőcsei Antalnak

2021.10.11
12:26
2021.10.11
14:16
Forrás
Pannon RTV
Sebestyén Ádám-díjat adományozott a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Lőcsei Antal hertelendyfalvi mesemondónak az ősi kultúra őrzéséért és ápolásáért.

A díj átadására Bonyhádon került sor a Bukovinából való hazatérés 80. évfordulójára rendezett megemlékezés alkalmával.

A díjat minden évben olyan személyeknek adományozzák, akik tevékenységükkel a bukovinai székelyek kultúráját népszerűsítik és gazdagítják. Idén még Fábián Éva népdalénekes, mesemondó és Szabóné Gáncs Tünde népdalénekes vehette át ezt a díjat.

Ez alkalommal adták át a 2020-ban online megtartott XXIII. Sebestyén Ádám Országos Mesemondó Verseny, valamint az ugyancsak 2020-ban online megrendezett Bukovinai Székelyek Országos Szólótáncverseny győzteseinek díjait is. Az al-dunai székelyek közösségéből Bogos Boglárka és Molnár István székelykevei mesemondók is díjban részesültek.

Sebestyén Ádám-díj
Lőcsei Antal
bukovinai székelyek
mesemondó

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.