Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Segítségre van szüksége egy kelebiai családnak

2020-12-05
13:43
2020-12-06
10:25
Forrás
Pannon RTV
Kőrösi Ljubica Parkinson-kórban szenved, epilepsziás problémái vannak. Anyagi helyzetéből adódóan nem tudja megfizetni a kezeléseket. Leginkább pénzre lenne szükségük, de bármit elfogadnak.

Jószándékú emberek segítségét kéri a család. Mindössze 18 ezer dinárból tartja fenn a családot a férje, ebből 8 ezer dinár a házbérre és a rezsiköltségekre megy el. A maradék 10 ezer dinárt a feleségének a kezelésére és gyógyszer vásárlására költik. Állapota tavalyhoz képest sokat romlott.

Kőrösi Ljubica, Kelebia: „Van sok orvosság, amit nem bírok megvenni, van, amit nem kell fizetni, az rendben van.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Férje időszakosan, fizikai munkákból próbál bevételhez jutni, azonban télen nagyon nehezen talál munkát. Mint mondja, leginkább pénzre lenne szükségük, de dolgozni is szeretne, viszont csak 4 órát tud vállalni naponta, mivel nem meri egyedül hagyni feleségét, továbbá neki kell ellátnia a ház körüli teendőket.

Biegácer Zlátko, Kelebia: „Most is van három receptünk, ami olyan 1200-1300 dinár körül van, meg nekem, ahogy ellopták a biciklit, busszal kell mennem, busszal hazajönni, megint komplikált itt a buszközlekedés. Eléggé hosszú a táv. Kicsi a nyugdíjam, házbérben élünk, ő sajnos beteg, a lánya is dolgozik, kicsit segít, amennyit bír, meg itt a falugondnok is segít, amennyit bír.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szociálisan hátrányos helyzetű házaspár bármilyen felajánlást elfogad. Azok, akik segítenének a kelebiai rászorulóknak, Biegácer Zlátkót keressék a 064/960-78-71-es, vagy Kőrösi Ljubicát hívják a 064/405-22-02-es telefonszámon.

Kelebia
hátrányos helyzetű
segítség

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.