Ugrás a tartalomra

Segítsen kupakkal!

2021.02.05
19:02
2021.02.05
22:01
Forrás
Pannon RTV
Sok esetben évekig eltarthat, amíg egy mozgássérült embernek sikerül jogot szereznie ortopédiai segédeszközének lecserélésére. A 2013 óta működő Čep za hendikep egyesület küldetése, hogy javítson a rászoruló mozgássérült személyek helyzetén.

Az egyesület kupakgyűjtéseket szervez, a kupakokat újrahasznosításra adja, majd az ebből befolyt pénzt ortopédiai segédeszközök megvásárlására fordítja a rászoruló mozgássérültek számára. A gyűjtési akcióhoz mostanra számos oktatási intézmény, vállalat, minisztérium, nagykövetség is csatlakozott.

Ez a történet egy kupakról szól. Igen, jól hallották: egy kupakról. Egyszerű kis kupakról. De ez az egyszerű kis kupak nagy ötlethez tud hozzájárulni. A műanyag palackok kupakjainak gyűjtésével segíteni tudják a Čep za hendikep akciót, amelynek célja segíteni a mozgássérülteknek, hogy könnyebben jussanak a szükséges segédeszközökhöz. Minden kupak hosszú utat tesz meg az üzlettől, ahol megvásárolják, egészen addig, amíg külön pénznemként csereeszközzé nem válik. A kupakokat nagy halomba gyűjtve szállítják a műanyag-feldolgozó üzemekbe, ahol az adott mennyiségű kupakokért pénzt kapnak cserébe. A Čep za hendikep egyesülettel a cepzahendikep@gmail.com e-mail-címen keresztül lehet kapcsolatba lépni, és ily módon lehet igényelni a szükséges segédeszközt, amit aztán az elsőbbségi kritérium szerint lehet megkapni. Minél több kupak gyűlik össze, annál nagyobb az esély, hogy a listán lévő mozgássérültek mindegyike megkapja a szükséges segédeszközt. Csatlakozz még ma te is az akcióhoz azzal, hogy gyűjtöd a kupakokat!

kupak
mozgássérült
Čep za hendikep
Zoran Martinov
Belgrád

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű