Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Segítsünk a leukémiásoknak! Aki teheti, jelentkezzen őssejtdonornak!

2021.08.04
16:47
2021.08.04
17:06
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában kevesebb mint kilencezer őssejtdonor van. Ez nagyon kevés, a nemzetközi tapasztalatok alapján ugyanis nagyjából 100 ezerre lenne szükség ahhoz, hogy a betegek eredményesebben vehessék fel a harcot a leukémiával.

Donornak bárki jelentkezhet, aki 18 és 50 év közötti és egészséges. A részletekről Soós Georgina kérdezte Tóth Demek Melindát, a Szabadkai Egészségház főnővérét.

A leukémia egy nagyon súlyos betegség, de lehetséges a felépülés. Ehhez azonban megfelelő őssejtdonort kell találni, ami nem könnyű. Mi is segíthetünk, ha jelentkezünk, és bekerülünk a regiszterbe.

A beszélgetésből kiderül, pontosan ki jelentkezhet donornak, és mi történik akkor, ha valakire szükség van, hogyan történik a transzplantáció. Megismerhetik Melinda történetét is, aki maga is leukémiás volt, és a testvére volt a donor.

A témával kapcsolatban pénteken lesz egy rendezvény is Palicson, amelyről korábban már beszámoltunk mi is.

leukémia
őssejtdonor
donor
Tóth Demek Melinda

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.