Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sok migráns tartózkodik Majdányon és Rábén

2022.01.19
15:23
2022.01.19
17:15
Forrás
Pannon RTV
A rendőri intézkedések ellenére továbbra is sok migráns tartózkodik Majdányon és Rábén.

Az illegális bevándorlókat buszokkal szállítják el a hatóság emberei a számukra kialakított befogadóközpontokba, de ők a taxisok és az embercsempészek segítségével gyorsan visszaszivárognak a térségbe. A helyi lakosoknak rengeteg kárt okoztak már a hívatlan vendégek.

A migránsok által okozott károkat mutatta stábunknak a rábéi Szélpál Róbert. A férfi elhunyt édesapjának házát lakhatatlanná tették az illegális bevándorlók. Mint mondja, minden bútort eltüzeltek, de az ajtók és az ablakok is így végezték: „Se ajtó, se ablak nincs rajta. Volt már két tűzeset is. Egyiket én oltottam el a rendőrökkel, a másik pedig kicsit komolyabb volt, akkor kihívtuk a tűzoltókat.”

Pannon RTV

Az illegális bevándorlók a Majdányon élő, de Rábén gazdálkodó Dobróka Ervinnek is rengeteg kárt okoztak: „A gyereket nem tudom nyugodtan kiengedni. Ideges vagyok, amikor az asszony egyedül megy el. Mindkét faluban van érdekeltségem, Majdányon élek, Rábén pedig ahol korábban a szüleimmel éltem, most itt van a gazdaságom. Mikor jövök ki dolgozni, a két falu közötti másfél kilométeren mindig azon idegeskedek, hogy mi vár itt. Feltörték-e a házat, van-e újabb kár? Mert már nagyon sok van.”

Pannon RTV

A szerb-magyar határszakaszon tapasztalható állapotokkal kapcsolatban Dr. Pásztor Bálint már többször is felszólalt a szerbiai köztársasági parlament ülésein. A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője a magyar közmédiának adott interjújában elmondta, pártja közbenjárására többször is intézkedtek már a rendvédelmi szervek, akik buszokkal szállították el a migránsokat, de az illegális bevándorlók néhány nap múlva az embercsempészek és taxisok segítségével gyorsan visszatérnek: „A migránsok jelenléte évek óta megkeseríti a vajdasági magyarok és általában véve a szerbiai polgárok életét. Mindebből látszik az, hogy mennyire nagy szerencséje az a magyar embereknek az anyaországban, hogy az Orbán kormánynak köszönhetően mentesülnek ezektől a problémáktól. A migránsok jelenléte anyagi bizonytalanságot okoz, az emberek nem tudják a mindennapi megszokott kerékvágásban élni. Valóban vannak olyan települések, például Majdány vagy Rábé ahol több migráns tartózkodik, mint helyi lakos, de ez a helyzet jellemzi Zombor környékét, Nagykikindát és Szabadkát is.”

A Majdányon és Rábén tanyázó migránsok egyébként már szinte minden lakatlan házba betörtek és ezeknek az ingatlanok a többségét lakhatatlanná tették.

Majdány
Majdány-Rábé
Rábé
migráns
migráns politika
migránscsoport

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.