Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Sokan fogékonyabbak lehetnek idén az influenzára

2022.10.13
14:36
2022.10.13
17:05
Forrás
Pannon RTV
Október eleje óta egyre több az influenzás beteg Szerbiában.

Az illetékesek szerint az elmúlt években az influenzaszezonok enyhék voltak, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások az influenza terjedését is gátolták. Hozzáteszik, sok ember fogékonyabb lehet a betegségre, mert immunrendszerük egy ideje nem volt kitéve az influenzavírusnak.

A betegség súlyos szövődményeket vonhat maga után, mint például a tüdőgyulladást, szívinfarktust, agyhártyagyulladást és agyvelőgyulladást, veseelégtelenséget. Gyermekek esetében gennyes középfülgyulladás, asztma, lázgörcs jelentkezhet. Emiatt érdemes felvenni az influenza elleni védőoltást, főleg a veszélyeztetett csoportba tartozó embereknek és a várandós kismamáknak - tanácsolják a szakemberek.

Dr. Mirjana Kolundžić, osztályvezető általános orvos, Újvidéki Egészségház: „A védőoltás beadható minden embernek, 6 hónaposnál idősebb gyermekeknek, 65 év feletti felnőtteknek, minden krónikus betegnek és egészségügyi dolgozónak, valamint olyan személynek, akik nagy csoportokban tevékenykednek, például buszsofőröknek, vagy gerontológiai központokban dolgozóknak.”

influenza

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.