Ugrás a tartalomra

A szabadkai befogadóközpontban a migránsok unják már a halat (videó)

2016-09-15
03:58
Zöldségen és gyümölcsön élnek a migránsok a szabadkai befogadóközpontban, mert unják már a halat, és inkább meg sem eszik
Zöldségen és gyümölcsön élnek a migránsok a szabadkai befogadóközpontban, mert unják már a halat, és inkább meg sem eszik. A horgosi sátortáborban 100-an vesztegelnek. Ők többnyire a horgosi lakosok gyümölcsösében szednek maguknak ennivalót, ezzel jelentős károkat okoznak a helyieknek. Horgoson a migránsok naponta áthaladnak. Nem ritka eset az sem, hogy a helyieknek is károkat okoznak. Bársony Julianna: „Kiszedik a fákat, az összes gyümölcsöt leszedik. A zöldet is leszedik mert nem értenek hozzá. Nagyon sok gazdának tettek károkat.” Néhány horgosi kistermelőnek a megélhetése forog kockán. Takács Gabriella: „Valaki abból él, de egyszerűen nem tud megélni. Nincs mit eladjon, főleg a kisebb termelőknek. Akinek a határon van gyümölcsöse az katasztrófa.” Paradicsom, paprika és vöröshagyma rotyogott a tűzhelyen a szabadkai befogadóközpontban. A migránsok ezt is a környező földeken és a kertekben szedték. Egy csoport férfi takarított. Ha rendetlenséget hagynak maguk után, kizárják őket a menedékhelyről és az internetet is lekapcsolják. A migránsok felháborodva fogadták az új szabályt. Egy pakisztáni férfi azt magyarázta, hogy ruhát sem kapnak, így éjjelente fáznak.A szabadkai befogadóközpontba éjjel újabb 100 migráns érkezett Sidről. Csütörtökön 300-an tartózkodtak a menedékhelyen. A horgosi sátortáborban pedig egyre több az üres sátor, mindössze száz migráns maradt. Ők a Vöröskereszt sátránál töltötték telefonjaikat és kihasználták az internethasználatot is. Így tartják a kapcsolatot azokkal az ismerőseikkel, akik már külföldön vannak. Szerbiába továbbra is sokkal több migráns lép be naponta, mint amennyien elhagyják az országot, Magyarország ugyanis változatlanul napi 15 kérelmet vesz át.
migráns
befogadóközpont
gyümölcs
hal
zöldség

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.