Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szakma elítéli a rongálást

2022.04.18
14:09
2022.04.19
08:59
Forrás
uns.org.rs
A Szerbiai Újságírók Egyesülete közleményében elítéli a szabadkai Magyar Médiaház bejáratának megrongálását.

A Szerbiai Újságírók Független Egyesülete is elítélte közleményében a szabadkai Magyar Médiaház elleni támadást. Mint írják, megengedhetetlen az effajta vandalizmus. A közleményükben kiemelik azt is, hogy az ilyen tettek veszélyt jelentenek az épületben dolgozókra.

A médiaházban található a Pannon RTV és a Szabadkai Magyar Rádió székháza is, ahogy a Magyar Szó napilap szabadkai szerkesztősége és a Hét Nap hetilap.

Pannon RTV

Bodzsoni István, a Pannon RTV igazgatója a Szerbiai Újságírók Egyesületének megkeresésére elmondta, hogy nem feltétlenül az a legaggasztóbb az esetben, hogy kárt tettek a kapuban, hanem hogy az épület előtt parkolnak a céges járművek, ezért át kell gondolni a biztonsági irányelveket - fogalmazott Bodzsoni. Elmondta, hogy az esetet azonnal jelentették a rendőrségnek, akik elvégezték a helyszínelést. Mint mondta, egy illegális összejövetel lehetett a médiaház melletti épületben. A nyomozás folyamatban van.

Kiemelte, hogy a szerkesztőség munkatársai a napokban ünnepelték a húsvétot, a pravoszláv hívők pedig ezután fogják. Mindenkinek áldott ünnepet kívánt.
Az elkövetőnek és a hozzá hasonlóknak üzente, hogy a kapuk rugdosásánál okosabb dolgokkal is foglalkozhatnának.

Az eset egyébként vasárnap éjjel egy óra tájban történt, amikor egy ismeretlen férfi többször is megrúgta a Magyar Médiaház bejáratát, súlyos károkat okozva a kapun.

rongálás
Pannon Médiaház
Magyar Médiaház
kapu
rendőrség
Bodzsoni István

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű