Ugrás a tartalomra

Számos fejlesztés valósult meg a Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában

2022.12.19
13:42
2022.12.19
17:26
Forrás
Pannon RTV
Az idén megvalósult beruházásokat tekintette meg Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában. A tartományi titkárság 4 millió dinárral támogatta az oktatási intézményt.

A tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönhetően az iskola tanulói versenyeken, kirándulásokon és egyéb pályázatokon vehettek részt, valamint az intézménynek két nagyobb beruházást is sikerült megvalósítania. Felújították az emeleti és a tanári mosdókat, e fejlesztés értéke 3,5 millió dinár volt, valamint sikerült bővíteni a gépparkállományt is.

Fekete Angéla, igazgató, Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola, Törökkanizsa: „Október hónap folyamán egy autót is vásároltunk, amely majd a gépjárművezetőink oktatását szolgálja. Közösen vásároltuk a tartományi oktatási titkársággal, ami annyit jelent, hogy 400 ezer dinárt kaptunk a titkárságtól, a maradék 400 ezret pedig szülő támogatásból.”

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár elmondta, a törökkanizsai iskola egy tökéletes példa arra, hogy a folyamatos pályázásnak köszönhetően hogyan is tud fejlődni egy oktatási intézmény.

„Az intézményeinkben az igazgatók figyeljék a pályázatainkat és pályázzanak, hiszen az eszközök úgymond korlátozottak. Tehát ebben az évben 175 millió dinár került leosztásra iskolaépületek felújítására. Ez magában nem egy túl nagy összeg, mivel 550 intézményt kell ebből lefedni.”

A Tisza-menti községben ez az egyetlen középiskola, amelyet Törökkanizsa önkormányzata is támogat minden évben.

Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „A törökkanizsai önkormányzat idén 10 millió dinárral támogatja, illetve pénzeli az iskolának a működését. Jövőre a jövő évi költségvetésben egy kicsit nagyobb összeget látunk elő.”

Az oktatási intézményben egyébként 2 nyelven, és közel 270 gyermekkel folyik a tanítás.

Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola
Törökkanizsa
fejlesztés
beruházás
Fekete Angéla
Újhelyi Nándor
Szakállas Zsolt

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.