Ugrás a tartalomra
újszülött, baba
pixabay

Százezer dinár jár az első gyermek után

2017-10-12
16:37
Forrás
Szerbiai RTV
A gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat – ígéri a miniszter.

Hamarosan akár százezer dináros támogatás járhat az első gyermek után Szerbiában - írja a Blic. Zoran Đorđević munka- és szociálpolitikai miniszter ma kijelentette, a gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat, és százezer dinárra nő az első gyermek után járó támogatás összege is. Đorđević elmondta: elvárásai szerint a módosítási javaslat november közepén a parlamenti képviselők elé kerül megvitatásra, és 2018. január elsejétől már életbe is lépne. A javaslat szerint az első gyermek után járó szülői támogatás összege a jelenlegi 39 000 dinárról százezer dinárra nőne, a fejlődési rendellenességgel rendelkező gyermekek támogatása pedig 50 százalékkal növekedne, mondta Đorđević. A miniszter hozzátette: Szerbiában a születések számának növelésén dolgoznak, az egy éven át folyósítandó járulékra pedig azok a nők is jogosultak lesznek, akik nincsenek munkaviszonyban, illetve, akik ideiglenes munkaszerződéssel, vagy szerzői tiszteletdíjas szerződéssel dolgoznak.

százezer dinár
támogatás
gyerekvállalás
Zoran Đorđević

Most

20:12, Frissítve: 20:24

Adventi vendégeskedés a tordai időseknél

Az adventi időszakban különösképpen odafigyelünk az egyedül élőkre és az idősekre. Ennek szép példája a bánáti Torda, ahol karácsony táján a gyerekek meglátogatják a falu legidősebb lakosait.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.