Ugrás a tartalomra
újszülött, baba
pixabay

Százezer dinár jár az első gyermek után

2017-10-12
16:37
Forrás
Szerbiai RTV
A gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat – ígéri a miniszter.

Hamarosan akár százezer dináros támogatás járhat az első gyermek után Szerbiában - írja a Blic. Zoran Đorđević munka- és szociálpolitikai miniszter ma kijelentette, a gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat, és százezer dinárra nő az első gyermek után járó támogatás összege is. Đorđević elmondta: elvárásai szerint a módosítási javaslat november közepén a parlamenti képviselők elé kerül megvitatásra, és 2018. január elsejétől már életbe is lépne. A javaslat szerint az első gyermek után járó szülői támogatás összege a jelenlegi 39 000 dinárról százezer dinárra nőne, a fejlődési rendellenességgel rendelkező gyermekek támogatása pedig 50 százalékkal növekedne, mondta Đorđević. A miniszter hozzátette: Szerbiában a születések számának növelésén dolgoznak, az egy éven át folyósítandó járulékra pedig azok a nők is jogosultak lesznek, akik nincsenek munkaviszonyban, illetve, akik ideiglenes munkaszerződéssel, vagy szerzői tiszteletdíjas szerződéssel dolgoznak.

százezer dinár
támogatás
gyerekvállalás
Zoran Đorđević

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű