Ugrás a tartalomra
újszülött, baba
pixabay

Százezer dinár jár az első gyermek után

2017-10-12
16:37
Forrás
Szerbiai RTV
A gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat – ígéri a miniszter.

Hamarosan akár százezer dináros támogatás járhat az első gyermek után Szerbiában - írja a Blic. Zoran Đorđević munka- és szociálpolitikai miniszter ma kijelentette, a gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításával méltányosabban osztják el a társadalmi juttatásokat, és százezer dinárra nő az első gyermek után járó támogatás összege is. Đorđević elmondta: elvárásai szerint a módosítási javaslat november közepén a parlamenti képviselők elé kerül megvitatásra, és 2018. január elsejétől már életbe is lépne. A javaslat szerint az első gyermek után járó szülői támogatás összege a jelenlegi 39 000 dinárról százezer dinárra nőne, a fejlődési rendellenességgel rendelkező gyermekek támogatása pedig 50 százalékkal növekedne, mondta Đorđević. A miniszter hozzátette: Szerbiában a születések számának növelésén dolgoznak, az egy éven át folyósítandó járulékra pedig azok a nők is jogosultak lesznek, akik nincsenek munkaviszonyban, illetve, akik ideiglenes munkaszerződéssel, vagy szerzői tiszteletdíjas szerződéssel dolgoznak.

százezer dinár
támogatás
gyerekvállalás
Zoran Đorđević

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.