Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Szent Száva napját ünneplik Szerbiában

2021.01.27
07:04
2021.01.27
12:18
Forrás
Pannon RTV
Szent Száva a szerb oktatás és kultúra védőszentje.

Szent Száva volt az önálló szerb ortodox egyház megalapítója, az első szerb érsek, emellett népművelő, író, fordító, iskola- és kolostoralapító, diplomata.

Január 27-ét 1840-ben nyilvánították iskolai ünnepnappá Szent Száva tiszteletére.

Pannon RTV/Gál Hermina

Szent Száva napja alkalmából gratulált a diákoknak, a tanároknak és az oktatási intézményekben dolgozó összes alkalmazottnak Branko Ružić. A szerb oktatási miniszter kiemelte, hogy az állam és a társadalom alapjait úgy kell lefektetni, hogy az oktatás állami prioritás legyen és elérhető legyen mindenki számára. Mindez azért fontos, hogy minden ember lehetőséget kapjon az egész életen át tartó tanulásra, továbbá a folyamatos szakmai fejlődésére. Ružić köszönetet mondott az oktatóknak és a diákoknak a munkájukért és a rugalmasságukért ebben a kihívásokkal teli időszakban, hiszen ezzel tették lehetővé a tanítás folytatását.

Szent Száva
Szerbia
iskolai ünnep
ünnep
iskola
oktatás

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.