Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Szent Száva napját ünneplik Szerbiában

2021-01-27
07:04
2021-01-27
12:18
Forrás
Pannon RTV
Szent Száva a szerb oktatás és kultúra védőszentje.

Szent Száva volt az önálló szerb ortodox egyház megalapítója, az első szerb érsek, emellett népművelő, író, fordító, iskola- és kolostoralapító, diplomata.

Január 27-ét 1840-ben nyilvánították iskolai ünnepnappá Szent Száva tiszteletére.

Pannon RTV/Gál Hermina

Szent Száva napja alkalmából gratulált a diákoknak, a tanároknak és az oktatási intézményekben dolgozó összes alkalmazottnak Branko Ružić. A szerb oktatási miniszter kiemelte, hogy az állam és a társadalom alapjait úgy kell lefektetni, hogy az oktatás állami prioritás legyen és elérhető legyen mindenki számára. Mindez azért fontos, hogy minden ember lehetőséget kapjon az egész életen át tartó tanulásra, továbbá a folyamatos szakmai fejlődésére. Ružić köszönetet mondott az oktatóknak és a diákoknak a munkájukért és a rugalmasságukért ebben a kihívásokkal teli időszakban, hiszen ezzel tették lehetővé a tanítás folytatását.

Szent Száva
Szerbia
iskolai ünnep
ünnep
iskola
oktatás

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.