Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szépírásban versenyeztek

2022.05.16
14:46
2022.05.16
17:22
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal tartottak szépíró versenyt a tornyosi Tömörkény és a kevi Móra Tehetségpontok közös szervezésében, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában.

Az első fordulón 105 diák vett részt 4 kategóriában. A második fordulóban 53 diák versenyzett. Az elsős és másodikos diákok külön kategóriákban, míg a harmadikosok és a negyedikesek egy kategórián belül versenyeztek, emellett az összes felsős osztályt is egy nagy csoportba vonták össze. A verseny megvalósítását a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta önkormányzata valamint a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ támogatta.

Pannon RTV

Perpauer Attila, a tehetségpontok vezetője: „Rendkívül fontos, hogy a szépírás is a mai világban terítékre kerüljön, mert a kézírás nagyon sok kognitív funkciót érint, valamint a térérzéket, a térirányokat is segíti. A gyerekek négy kategóriában versenyezhettek. Ez az év Petőfi éve, ezért az első fordulóban Petőfi verset kellett nekik lemásolni, a második fordulóra pedig a bizottság kiválasztja, hogy kik vehetnek részt, és itt már díjakat is kapnak a gyerekek.”

Tornyos
Kevi

Most

19:05, Frissítve: 19:17

Casemiro továbblőtte a brazilokat

Brazília 1:0-ra győzte le Svájcot a katari világbajnokság G-csoportjának második csoportmérkőzésén, ezzel biztos a továbbjutása a kieséses szakaszba.
17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.