Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szépírásban versenyeztek

2022.05.16
14:46
2022.05.16
17:22
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal tartottak szépíró versenyt a tornyosi Tömörkény és a kevi Móra Tehetségpontok közös szervezésében, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában.

Az első fordulón 105 diák vett részt 4 kategóriában. A második fordulóban 53 diák versenyzett. Az elsős és másodikos diákok külön kategóriákban, míg a harmadikosok és a negyedikesek egy kategórián belül versenyeztek, emellett az összes felsős osztályt is egy nagy csoportba vonták össze. A verseny megvalósítását a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta önkormányzata valamint a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ támogatta.

Pannon RTV

Perpauer Attila, a tehetségpontok vezetője: „Rendkívül fontos, hogy a szépírás is a mai világban terítékre kerüljön, mert a kézírás nagyon sok kognitív funkciót érint, valamint a térérzéket, a térirányokat is segíti. A gyerekek négy kategóriában versenyezhettek. Ez az év Petőfi éve, ezért az első fordulóban Petőfi verset kellett nekik lemásolni, a második fordulóra pedig a bizottság kiválasztja, hogy kik vehetnek részt, és itt már díjakat is kapnak a gyerekek.”

Tornyos
Kevi

Most

13:02

Orbán: Szép számmal vannak veszélyek

Migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait – hangsúlyozta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, szép számmal vannak veszélyek, melyekkel szembe kell nézni.
11:55

Aratóünnepség Valkaisoron

Idén is megtartották a valkaisori aratóünnepséget. A Sarlós Boldogogasszony napján megszervezett rendezvényre 11 csapat nevezett be. A résztvevőknek még a szeszélyes időjárás sem szegte kedvét.
11:26, Frissítve: 12:14

Tízéves a bácskossuthfalvi Kalamajka néptánccsoport

Megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte a bácskossuthfalvi Kalamajka néptánccsoport, amely az Ady Endre Művelődési Központ néptánc szakosztályának legidősebb csoportja. Az évadzáró Ady Napon kézműves kiállítást is tartottak.
10:25

Weifert Napok Pancsován

Ismét megszervezték a Weifert Napokat Pancsován. A háromnapos rendezvényen főként a kézműves sörök készítői mutatkoznak be, de helyet kaptak a régi mesterségeket művelők és a hagyományos ételekkel foglalkozók is.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.