Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Szerbia legnehezebb napja - „felelőtlenségünk miatt egyre közelebb az olasz és spanyol forgatókönyv”

2020-03-31
15:44
2020-03-31
17:16
Forrás
Pannon RTV
900-ra emelkedett Szerbiában a koronavírussal fertőzöttek száma - ezt 15 órakor jelentették be az illetékesek. Egy nap alatt 477 személyt teszteltek, ebből 115 embernél állapították meg a fertőzést.

A kór szövődményeiben elhunytak száma 23-ra emelkedett az országban, heten haltak meg tegnap óta. Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőző osztályának vezetője elmondta, eddig ez volt Szerbia legnehezebb napja a vírus elleni küzdelemben.

fotó: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Dr. Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőző osztályának vezetője: „Amitől tartok, az az, hogy ez a jövőben csak rosszabb lesz, még nehezebb napok várnak ránk. Ez az intézkedéseknek, és az általunk adott ajánlásoknak - amire szépen kértünk mindenkit - be nem tartásának az eredménye. Ha továbbra is ilyen felelőtlen módon viselkedünk saját magunkkal, valamint másokkal szemben, akkor egyre közelebb kerülünk Olaszország és Spanyolország forgatókönyvéhez. Könnyelműen vettük a betegség veszélyeit, de továbbra is intenzív közösségi életet élünk és továbbra is több módon megpróbáljuk elkerülni azokat az intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenek az elszigetelődéshez, a betegség további terjedésének megakadályozásához.”

koronavírus
fertőzés

Most

15:47, Frissítve: 16:00

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.
15:07, Frissítve: 15:23

A hívek elvesztését is jelentette Trianon

A területvesztés mellett hívek elvesztését is jelentette Trianon a magyar katolikus egyház számára – mondta Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője a magyar közmédia műsorában.

Népszerű