Ugrás a tartalomra

Szerbiában is alkalmazzák a remdesivirt a koronavírusosok kezelésére

2020.10.12
15:04
2020.10.12
17:12
Forrás
Pannon RTV
A szert csak a betegség egy bizonyos stádiumában adják, mert akkor tud jó eredményeket elérni.

Mától Szerbiában is alkalmazzák a remdesivir alapú gyógyszert a koronavírusos betegek kezelésére. A remdesivir nem csodaszer, ami mindenkit kigyógyít a covidból – hangsúlyozta a szerb közmédiának nyilatkozó szakember. Dr. Srđan Pešić szerint azonban ez is óriási lépést jelent a vírus elleni harcban.

Dr. Srđan Pešić, gyógyszerkutató: „Természetesen azt szeretnénk, hogy csökkentse majd a halálozási rátát. Erre azonban nincs bizonyítékunk. Szeretnénk, ha így lenne. Ami azonban biztos, hogy csökkenti a betegség lefolyási idejét, és megakadályozza, hogy a közepesen súlyos betegek állapota romoljon. A legjobb eredményeket azoknál érték el, akik oxigént kapnak, illetve részben azoknál, akik lélegeztetőgépen vannak. Ezt a gyógyszert kizárólag kórházi körülmények között alkalmazzuk, intravénásan adják be. A páciensek nem vásárolhatják meg a gyógyszertárban. Szakértői testület hagyja jóvá a használatát. Ennek egyik oka, hogy nagyon drága.”

remdesivir
koronavírus
gyógyszer

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.