Ugrás a tartalomra

A Szerbiában lévő migránsok ellátását továbbra is az EU állja (videó)

2017-06-19
06:18
A Szerbiában tartózkodó migránsok ellátási költségeit továbbra is az Európai Unió biztosítja - mondta Nenad Ivanišević
A Szerbiában tartózkodó migránsok ellátási költségeit továbbra is az Európai Unió biztosítja - mondta Nenad Ivanišević. A szociálpolitikai államtitkár hozzátette, hogy az országban jelenleg is 6-7 ezer bevándorló tartózkodik. Ez a szám pedig nem haladja meg a befogadóközpontok maximális kapacitását. Ivanišević szerint Szerbiába naponta mintegy tíz migráns próbál meg illegális úton bejutni, ez a szám pedig kevesebb mint korábban.Nenad Ivanišević, szociálpolitikai államtitkár, Szerbia: „A befogadóközpontok üzemeltetési költségeit továbbra is az Európai Unió finanszírozza Brüsszelből a Madad Alapból, amelyről még az év elején megegyeztünk. Emellett jelenleg is folynak a tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek pozitívak lesznek a 2018-as évet illetően. Ez 16 millió eurót jelent, amely az itt lévő menekültek ellátásának költségeit fedezi. Ez nagyon fontos, mert Szerbia nem a saját eszközeit használja a költségvetésből a migránsok ellátására. Emellett az is fontos, hogy mi egyetlen szociális juttatást sem csökkentettünk, vontunk meg, vagy késtünk el azért, mert egymillió ember vonult keresztül Szerbián. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos és egyben mindannyiunk érdeme." fotó: Tanjug
EU
pénz
migráns

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.