Ugrás a tartalomra

Szigorítás a romló járványügyi adatok miatt

2021.02.26
16:27
2021.02.26
18:43
Forrás
Szerbiai RTV
Szigorításokat vezetett be a bevásárlóközpontok és a vendéglátóipari egységek hétvégi munkaidejére vonatkozóan a romló járványhelyzet miatt a szerbiai válságstáb.

Darija Kisić Tepavčević szerb munkaügyi miniszter, a válságstáb tagja sajtótájékoztatóján elmondta, a járványvédelmi intézkedéseknek nincs alternatívájuk, vagy betartják a polgárok a megelőző intézkedéseket, vagy tovább romlik a járványhelyzet. Hozzátette, annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba, mindenkinek felelősségteljesnek kell lennie. Az új szabályokat részletesen bemutatták a válságstáb mai, 15 órai sajtótájékoztatóján. A stáb egyébként hétfőn ismét összeül, akkor ismét értékelik a járványügyi helyzetet.

Darija Kisić Tepavčević, a válságstáb tagja: „Ami az új óvintézkedéseket illeti a hétvégére vonatkozóan, a válságstáb döntése alapján, ezek a következők. Minden vendéglátóipari létesítmény Szerbia területén, szombaton és vasárnap, ezen a hétvégén, 6-tól 14 óráig tarthat nyitva, függetlenül attól, hogy van vagy nincs kerthelyisége. Ezt követően csak a házhoz szállítás engedélyezett, tehát 14 óra után nem működhet a tolóablakon át történő árusítás sem, a kávézókban és az éttermekben. A síközpontokban található vendéglátó egységek, az önállóan vagy a szállodák keretében működők egyaránt, ételt vagy italt a hétvégén csakis nyílt téren, a kerthelyiségekben szolgálhatnak fel. A sípályákon lévő tolóablakos vendéglátóipari objektumok is csak 14 óráig dolgozhatnak. A házhoz szállítást végző vendéglátósok éjjel-nappal tevékenykedhetnek. A szállodák az ország egész területén ételt és italt a saját éttermükben és kávézójukban szintén csak 14 óráig adhatnak ki minden vendégnek, majd 14 órától 22 óráig ez a szolgáltatás csakis a bejegyzett szállodavendégeknek vagy más szálláshelyen tartózkodóknak biztosítható. Ez azt jelenti, hogy akik nincsenek bejelentve, azokat nem szolgálhatják ki a szállodai éttermekben és kávézókban, szombaton és vasárnap 14 óra után. Az ellenőrzések alkalmával elsősorban a legnagyobb szerbiai síközpontokra helyezik a hangsúlyt. Az üzletközpontok, a nem élelmiszert árusító boltok, a fogadóirodák, szerencsejáték-klubok, játszóházak, edzőtermek, fitneszközpontok, fedett focipályák és egyéb sportpályák szintén 6-tól 14 óráig dolgozhatnak a hétvégén. Azok a sportlétesítmények, amelyekben előre bejelentett mérkőzéseket játszanak, csakis erre a célra használhatók 14 óra után. Azok a létesítmények, amelyeknek marad a munkaidejük, és amelyekre ezek a szigorítások nem vonatkoznak, a következők: a kereskedelmi objektumok, gyógyszertárak, benzinkutak, orvosi és fogorvosi rendelők, laboratóriumok, színházak, állatorvosi rendelők. A kozmetikai, fodrászati és szépségápoló szalonok, valamint a kisipari szolgáltatást nyújtók, ezen a hétvégén 6-tól 20 óráig dolgozhatnak.”

válságstáb
szigorítás
Szerbia

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!