Ugrás a tartalomra
Tanjug / Rade Prelić

Szigorításokról dönthet a válságstáb

2021.03.12
06:54
2021.03.12
09:07
Forrás
Vajdaság MA, Blic
Minden lehetséges forgatókönyvet elemez a szerbiai válságstáb, ma 11 órakor szinte biztosan szigorításokról döntenek majd - ezt mondta a szerb közmédia vendégeként Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója.

Ahogyan más országokban, itt is emelkedik a fertőzöttek száma, nagyobb eséllyel lehet elkapni a vírust - részletezte, majd hozzátette, az oltás felvétele és az alapvető szabályok betartása csökkenti a vírus terjedését. Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy kötelező negatív PCR-teszt felmutatását vezetik be az országba való belépéskor, vagy hogy csökkentik a gyülekezők engedélyezett számát, azt igazgató azt válaszolta, hogy minden lehetséges döntést megvitatnak majd az ülésen. 

Amennyiben az eddigi intézkedések, miszerint az élelmiszerüzleteken, gyógyszertárakon és benzinkutakon kívül minden más objektumnak be kellett zárnia szombaton 12 órától hétfő reggel 6 óráig, nem hozták meg a kívánt eredményeket, a válságstáb orvosi része követelni fogja az intézkedések szigorítását.

válságstáb
ülés
szigorítás
Szerbia
koronavírus
Batut Közegészségügyi Intézet
Verica Jovanović

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.