Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd/illusztráció

Szijjártó: Meg kell akadályoznunk az újabb migrációs hullámokat

2020-07-03
12:14
Forrás
MTI
Meg kell akadályoznunk az újabb migrációs hullámokat, le kell zárni a migrációs útvonalakat - szögezte le Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a világjárvány könnyen okozhat újabb Európába irányuló migránshullámokat, mivel egyes afrikai, illetve ázsiai országokban, ahol amúgy is rossz volt a gazdasági helyzet, gyenge volt az egészségügyi ellátás színvonala, ott a koronavírus tovább ronthat a körülményeken. A miniszter arról is beszélt, hogy a fő migrációs útvonal Líbián keresztül vezet, amely háborútól sújtott, instabil ország, és önmaga nem tudja megakadályozni az Európába tartó migrációt. Ezért európai forrásból meg kell erősíteni a líbiai parti őrséget, ehhez a visegrádi országok 35 millió eurót ajánlottak fel - tette hozzá. 

Szijjártó Péter
migráció
migrációs

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.