Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

Szilágyi Péter: a nemzeti összetartozás éve a nemzeti szolidaritás éve is lett

2020.09.26
14:37
Forrás
MTI
Az egész magyarság kiválóan vizsgázott a nemzeti összetartozás évében összetartásból, segítségadásból, a közösségek közötti összefogásból, így 2020 a nemzeti szolidaritás éve is lett.

Ezt Szilágyi Péter, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa jelentette ki. A Vasárnapi Iskola Alapítvány egri konferenciáján kiemelte: 2010 után volt arra forrás és politikai felhatalmazás, hogy elkezdjék építeni a Kárpát-medencében és a diaszpórában élőkkel a kapcsolatokat. A tíz éve megkezdett folyamat részeként 32 ország csaknem 100 szervezetének részvételével hozták létre a Magyar Diaszpóra Tanácsot - tette hozzá.

Szilágyi Péter előadásában kitért arra, hogy a koronavírus-járvány az idei konkrét programterveket a nemzettársakkal való kapcsolattartásban felülírta, de nem írhatta felül azt a szándékot, hogy "a világban élő magyarsággal tartsuk a kapcsolatot". 

Szilágyi Péter
Nemzeti Összetartozás Éve
szolidaritás
magyarság
Kárpát-medence

Most

15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.