Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

Szilágyi Péter: a nemzeti összetartozás éve a nemzeti szolidaritás éve is lett

2020-09-26
14:37
Forrás
MTI
Az egész magyarság kiválóan vizsgázott a nemzeti összetartozás évében összetartásból, segítségadásból, a közösségek közötti összefogásból, így 2020 a nemzeti szolidaritás éve is lett.

Ezt Szilágyi Péter, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa jelentette ki. A Vasárnapi Iskola Alapítvány egri konferenciáján kiemelte: 2010 után volt arra forrás és politikai felhatalmazás, hogy elkezdjék építeni a Kárpát-medencében és a diaszpórában élőkkel a kapcsolatokat. A tíz éve megkezdett folyamat részeként 32 ország csaknem 100 szervezetének részvételével hozták létre a Magyar Diaszpóra Tanácsot - tette hozzá.

Szilágyi Péter előadásában kitért arra, hogy a koronavírus-járvány az idei konkrét programterveket a nemzettársakkal való kapcsolattartásban felülírta, de nem írhatta felül azt a szándékot, hogy "a világban élő magyarsággal tartsuk a kapcsolatot". 

Szilágyi Péter
Nemzeti Összetartozás Éve
szolidaritás
magyarság
Kárpát-medence

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű