Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Támogatják az önkéntes tűzoltó egyesületeket

2019-12-22
11:24
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 35 millió dinárral segíti a vajdasági önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját.

35 millió dinárral támogatja a tartományi kormány a vajdasági önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját. Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke 88 önkéntes tűzoltó egyesület képviselőjének adta át tegnap a támogatási szerződéseket. A 35 millió dinárt felszerelések vásárlására fordíthatják a mezőgazdasági földterületeken való tűz oltására 25 városban és községben. A vissza nem térítendő eszközöket idén először osztották ki a Tartományi Mezőgazdasági‚ Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság pályázatán, amelynek megvalósulását az új, önkéntes tűzoltóságra vonatkozó törvény tette lehetővé. Milićević kiemelte, a tartományi kormány csaknem három évtized után tudott eszközöket biztosítani az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Vajdaság területén egyébként több mint 220 önkéntes tűzoltó egyesület van, amelyek összesen mintegy 10 ezer tagot számlálnak.

tűzoltó egyesület
tűzoltó
tartomány
tartományi kormány
támogatás
Đorđe Milićević

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.