Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Tartományi pályázatok az oktatás és a jogvédelem terén

2022.09.14
16:45
2022.09.14
16:56
Forrás
puma.vojvodina.gov.rs
Öt új pályázatot hirdetett meg a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi–Nemzeti Közösségi Titkárság. Kettő az oktatás fejlesztését, három pedig a nemzeti közösségek jogainak előmozdítását célozza meg.

A pályázatok összértéke 31,2 millió dinár, amely a következők szerint oszlik el:

1. 10.203.608,00 millió dinár a Vajdaság autonóm tartományi általános és középiskolák tehetséges diákjainak a 2022. évi andrevljei képzésen való részvételük, valamint a szakmunkatársak alkalmazásának költségei fedezésére (kétmillió az általános iskolák, 8.203.608,00 dinár pedig a középiskolák számára).

2. Húszmillió dinár az alap- és középfokú oktatási és nevelési intézmények igényeire vonatkozó műszaki dokumentáció kidolgozásának finanszírozására és társfinanszírozására (15 millió dinár az alapfokú és 5 millió dinár a középfokú oktatás és nevelés vonatkozásában).

3. Egymillió dinár a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak az alap- és középfokú oktatás területén kifejtett programjaira és projektjeire – tesztek és feladványok kisebbségi nyelveken való előkészítésének és kidolgozásának pénzbeli támogatására (hétszázezer dinár az alapfokú oktatásban megvalósuló tevékenységekre, programokra és projektekre, valamint háromszázezer dinár a középfokú oktatásra vonatkozóan).

Ami a nemzeti kisebbségek jogérvényesítésére vonatkozó két pályázatot illeti, ezek a következők: Az én híres polgártársam témában, írásbeli munka kiválasztására meghirdetett pályázat és a Nyilatkozz témában, videómunka kiválasztására meghirdetett pályázat, amelyek során a legmagasabban rangsorolt szerzők multimédiás eszközökkel kerülnek megjutalmazásra.

Az 1., 2. és 3. pontok alatti pályázatokra való kérelmek benyújtási határideje 2022. szeptember 28., az írásbeli és videómunka kiválasztására meghirdetett pályázatokra pedig 2022. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

A kérelmek a szükséges dokumentációval együtt személyesen átadhatók Újvidéken, a tartományi közigazgatási szervek iktatójában (a Tartományi Kormány épületének földszintjén), illetve megküldhetők postai úton a következő címre:

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság,
a pályázat/program vagy projekt megjelölésével
Mihajlo Pupin sugárút 16. szám
21000 Újvidék

A formanyomtatványok a mellékletekkel együtt letölthetők az említett Titkárság honlapjáról: www.puma.vojvodina.gov.rs .

 

oktatás
tartományi oktatási titkárság
pályázat

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.