Ugrás a tartalomra
Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola
Pannon RTV

Tehetséggondozó napközi nyílt az óbecsei iskolában

2019-09-16
16:40
2019-09-16
19:02
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola egyike azon iskoláknak, amelyek részt vesznek az Oktatási Minisztérium egész napos oktatásról szóló kísérleti projektjében.

Az óbecsei tanintézményben ma először maradhatott ingyen ebéden és délutáni foglalkozásokon az iskola 80 diákja.

Ebédelnek a diákok

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola új ebédlőjében éppen ételosztás van. Először ebédelhettek az iskolában azok a gyerekek, akik részt vesznek az egész napos oktatási programban. „Szerintem ez egy nagyon jó dolog lesz, hiszen így sokkal többet tudunk tanulni. Hasznos lesz a továbbtanulásban is” - mondta Varró Tódor, hatodik osztályos tanuló.

Horváth Benkó Izabella kisfia most indult elsőbe, szerinte a délutáni foglalkozások nagyon hasznosak lesznek: „Lehetőséget ad arra, hogy a szorgalmas gyerekek tehetsége felszínre kerüljön.”

Bátori Szilviának két gyereke is ebbe az iskolába jár: „Nagyon tetszik az, hogy itt lehet kapni ebédet is. Ezzel a lehetőséggel nagyon jó élni, mivel közösségben a gyerek mindig többet eszik és mindig jobb ízű a falat. A tehetséggondozás pedig nagyszerű ötlet.”

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Bár az étkezés költségeit az önkormányzat a későn született minisztériumi döntés miatt nem tudta betervezni a költségvetésébe, a gyerekek szüleinek mégsem kell fizetniük érte. „Gyakorlatilag egy legalább akkora összefogással, mint ahogy megmentettük az iskolát, megoldottuk. A helyi termelők portékája kerül a gyerekek asztalára, a Gerontológiai Központtal karöltve” - magyarázza Kiss Igor községi tanácstag (VMSZ).

Ebédelnek a diákok

Az ingyenes délutáni foglalkozásokon 80 gyereknek szerveznek programokat. „Jutalmazzuk azokat a gyerekeket, akik szorgalmasabbak, szófogadóbbak, együttműködőbbek, eredményorientáltabbak, és ezért megpróbáljuk a szülőknek a válláról levenni azokat a terheket, amikért eddig délutáni magánórákként vastagon fizettek” - mondta Balog Virág Zsolt, az iskola igazgatója.

A programban az ország 1200 iskolája közül egyelőre csupán 210 tanintézmény vesz részt.

Óbecse
napközi
tehetséggondozás
Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.