Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Teljes szívünkből magyarok vagyunk”

2020-06-02
19:26
Forrás
Pannon RTV
A trianoni békediktátum 100. és a Nemzeti Összetartozás megünneplésének 10. évfordulójára emlékeztek kedd délután a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben.

Az eseményen Mészáros Zoltán történész tartott áttekintő előadást. A megemlékezésen részt vett Boros Elvira is. A VMSZ Vasutas HK helyi szervezetének elnöke elmondta, a visszatekintés feleleveníti a történelmet, valamint emlékezteti az embereket arra, hogy milyen következményekkel járt az akkori Magyarország szétesése: „A történelem és a politika úgy alakította a sorsunkat, hogy mi külhoni magyarokká váltunk. Igaz, hogy szívünkben mi nem külhoni magyarok, hanem továbbra is teljes szívünkből magyarok vagyunk. Próbálunk itt Vajdaságban érvényesülni, megélni, próbáljuk a kultúránkat, a művészetet, a hagyományainkat ápolni és megőrizni, és ezt a nagyon szép magyar anyanyelvet, amivel rendelkezünk. Ezen dolgozunk, ezen fáradozunk és ezt a kultúrát és történelmünket igyekszünk a fiataloknak, az utókornak is átvinni.”

nemzeti összetartozás
Szabadka
Mészáros Zoltán
Boros Elvira
Trianon 100

Most

20:09, Frissítve: 20:16

Ülőtüntetés Belgrádban

Ülőtüntetést tartanak jelenleg Belgrádban. Ahogyan az elmúlt két napban, ma is összegyűltek az emberek a köztársasági parlament épülete előtt, ezúttal azonban ülve demonstrálnak a legtöbben.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.