Ugrás a tartalomra

Telt házas volt a Magyar Szó idei első élőújságja Tordán

2024.02.25
14:16
2024.02.25
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Magvető mezőgazdasági melléklet bemutatója alkalmával lakossági fórumot is tartottak a gazdáknak.

A rendezvényt Lukács Attila, az Egretta Természetfotós Csoport tagja és Dobai János tanácselnök nyitotta meg egy fotótárlattal. A természeti örökség bemutatása mellett a környezetvédelem is központi eleme ennek a kiállításnak.

Dobai János, tanácselnök, Torda HK: „Bármilyen esemény, ami itt zajlik Tordán, az mindig kellő figyelmet kap a Magyar Szó részéről is. Ezért úgy gondoljuk, hogy ez az együttműködés, a kölcsönös kapcsolat még nagyon sokáig fog tartani, hisz nagyon nagy szükség van arra, hogy az itteni lakosságot az itteni magyarságot a Magyar Szó rendszeresen tájékoztassa mindarról, ami itt történik.”

Magyar ember Magyar Szót érdemel – ezzel a jelmondattal indult a 80 éves fennállását ünneplő napilap idei első élőújságja.

Varjú Márta, főszerkesztő, Magyar Szó: „Ki kell menni a terepre, találkozni kell az olvasótáborral, író-olvasó találkozót kell tartani, és kiötlötték, hogy legyen ennek a neve élőújság.”

Az MNT kulturális stratégiájának részletet ismertette Hugyik Richárd, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának művelődéssel megbízott tagja: „Az a célunk a stratégiával elsősorban, hogy a művelődési egyesületeink, intézményeink minőségi munkája továbbra is fennmaradjon, és ezt tovább tudjuk fejleszteni.”

A 2024-es évben megnövekedtek a mezőgazdasági támogatások, tartományi és köztársasági szinten is elérhetőek pályázatok - emelte ki dr. Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója: „Első kézből, időben tájékoztatni a mezőgazdasági termelőket nagyon fontos, mert még a tavaszi intenzív munkaidőszak előtt vagyunk, és most még el tudják dönteni, hogy vajon valamilyen beruházásba belekezdenek-e.”

A Magvető-élőújság évek óta népszerű rendezvény. A Magyar Szó szerkesztősége számára kiemelten fontos, hogy a személyes találkozók alkalmával első kézből tájékoztassák a termelőket a legfrissebb hírekről, újdonságokról illetve a gazdák lehetőségeiről.

Magyar Szó
Torda
élőújság
Dobai János
Varjú Márta
Hugyik Richárd

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.