Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Temerinbe is megérkeztek a babacsomagok

2019-06-08
15:30
2019-06-08
20:38
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 80 családnak adták át az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándék- és a Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagjait Temerinben.

A temerini Kurcinák Mónika és férje három gyermeket nevel: „Nem néztünk bele, de ha könyvek vannak benne, akkor biztos jó helyre kerültek, mert a nagyobbik, ő most elsőt fejez, már nagyon szeret olvasni is, a kicsik meg hallgatni is, úgyhogy biztos, hogy ki fogjuk használni a könyveket.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándékcsomagjait először osztják ki Vajdaságban. Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára: „Az Egri Csillagoknak, a Pál utcai fiúknak vagy a János vitéznek ott kell lenni minden magyar család könyvespolcán. Magyarul, magyarnak, magyar gondolkodással és a magyar nyelv tiszteletére nevelni a gyermekeinket nagy felelősség, osztozunk ebben a felelősségben a családokkal.”

A családok a Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagját is átvették. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Nekünk, a Nemzeti Tanácsnak pedig, mint közreműködőnek, az a megtisztelő feladat jutott, hogy megszervezzük ezeket az ajándékátadási alkalmakat, és hogy együtt, közösen örüljünk szülővel, helyi szervezővel annak, hogy ennyien vagyunk, ilyen sokan vagyunk, és ezek a gyerekek egy jövőt tudnak építeni a számunkra.”

A 80 család Temerinből és a környező településekről érkezett.

Temerin
babacsomag
Fekete Péter
Hajnal Jenő
ajándékcsomag

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.