Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Temerinben is nyílt kihelyezett tagozata az óbecsei zeneiskolának

2020.09.09
12:53
2020.09.09
16:23
Forrás
Pannon RTV
Szeptember elsején az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskolában is elindult a hagyományos oktatás.
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Az óbecsei intézményben nő a diákok száma, Csúrog mellett az idén Temerinben is nyílt kihelyezett tagozata.

Végre nem telefonon vagy számítógépen keresztül, hanem személyesen is gyakorolhatja tanárnőjével az éneklést Tatjana Bekvalac az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskolában.

Tatjana Bekvalac, Óbecse: „Online kicsit nehezebb volt nekem és a testvéremnek, jobb, amikor látjuk a tanárunkat és könnyebb is.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Az éneklés tanulása légző- és egyéb gyakorlatokkal kezdődik, ezeknek a pontos elsajátításához nagyon fontos a személyes kontaktus.

Guzsvány Izabella, énektanár, Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, Óbecse: „Az online oktatás hátránya számunkra az volt, hogy nem reálisan halljuk a hangot vissza, amiről így személyesen kristálytisztán tudjuk, hogy hova is irányította a hangot, hogyan kell, hogy kijavítsuk. Ezen személyesen dolgozni sokkal könnyebb.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Az éneklés mellett ebben az iskolában zongorázni, harmonikázni, gitározni, hegedülni, tamburázni és az idei évtől klarinétozni is lehet. Nemcsak a hangszerek, de a diákok száma is több lett az idén, ugyanis Óbecse és Csúrog mellett most már Temerinben is vannak kihelyezett tagozatai a zeneiskolának.

Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola, Óbecse: „Ebben a pillanatban 340 diákunk van, ebből 24 Csúrogon és 58 Temerinben, így a tagozataink száma 43-ra emelkedett. Büszkék vagyunk erre a sok gyerekre.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Az iskolában azt remélik, hogy nemcsak a tanítás folytatódhat zökkenőmentesen, hanem az idén elhalasztott Fantast nemzetközi zenei vetélkedőt is sikerül majd megszervezniük jövő év májusában.

Óbecse
zeneiskola
Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola
Tatjana Bekvalac
Guzsvány Izabella
Tamara Krajtmar
ének
oktatás

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!