Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Tepavčević: Kedden kezdődik a védőoltás harmadik adagjának beadása

2021.08.16
10:31
2021.08.16
16:26
Forrás
Szerbiai RTV
A már beoltottak újraoltása egyáltalán nem szokatlan eljárás - mondta a miniszter.

Kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás a harmadik adaggal Szerbiában. Az elsők között az alacsony ellenálló-képességgel rendelkezők kerülnek sorra, de mindenki megkaphatja, akinél 6 hónap elmúlt a második dózis felvétele óta - jelentette be a szerbiai közmédia esti híradójában a szociálpolitikai miniszter. Darija Kisić Tepavčević kiemelte, az orosz vakcina kivételével bármelyiket lehet keverni. Hozzátette, a már beoltottak újraoltása egyáltalán nem szokatlan eljárás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes betegségek esetében a vakcinák ismétlése, azok kombinálása akár egy életen át tartó védettséget is eredményezhet. Most azt vizsgálják, hogy a koronavírusnál mennyi az optimális dózis.

A harmadik védőoltás felvétele sem kötelező, csak javasoljuk főleg azoknak, akik valamilyen betegség miatt vagy a munkájukból kifolyólag a veszélyeztetettebbek közé tartoznak, illetve már hosszabb idő eltelt az immunizáció óta - emelte ki Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: „Ők elsősorban az immunhiányos állapotú emberek, tehát azok a személyek, akik hemodialízisben részesülnek. A szervátültetettek is ide tartoznak, akik jelenleg immunszuppresszív terápián vesznek részt, például a rákos megbetegedésekben szenvedők, és kemoterápiában részesülők. A 70 évnél idősebbek is ide tartoznak, valamint azok, akik a szociális védelmi intézményekben, illetve idősek otthonában tartózkodnak.”

Darija Kisić
védőoltás
harmadik adag

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.