Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tesztelés, vagy a diákok beoltása?

2021.07.14
10:52
Forrás
VajMa
Borislav Radulović epidemiológus szerint a normális élethez történő visszatérés feltétele a 13 évesek, és ennél idősebbek beoltása lenne.

Minden áron el kell kerülni szeptembertől a távoktatást, javasolja a Egészségügyi Világszervezet. Megoldásként a tanulók tesztelését ajánlja. A szervezet európai ága azt szorgalmazza, hogy az európai uniós országok iskoláiban a következő iskolaévtől végezzenek PCR- vagy antigén-teszteket, hogy elkerüljék a távoktatást, amennyiben kialakul a koronavírus okozta járvány újabb hulláma.

Ez a megoldás Szerbiában nem reális lehetőség - jelentette ki Aleksandar Markov, a belgrádi gimnáziumok fórumának elnöke. Véleménye szerint ez logisztikai problémát jelentene.

Meglátása szerint Szerbiában a fiatalok nem kielégítő szintű átoltása a legnagyobb probléma, az új iskolaév megkezdése szempontjából.

Borislav Radulović epidemiológus szerint a normális élethez történő visszatérés feltétele a 13 évesek, és ennél idősebbek beoltása lenne.

tesztelés
vakcina
koronavírusa
iskola
tanév
diák

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.