Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexey_Hulsov

Tilos a látogatás Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézetben

2023.09.18
15:15
Forrás
Szerbiai RTV
Negyven beteg és a kórházi személyzet tíz tagja fertőződött meg koronavírussal, emiatt tilos a látogatás a Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézetben, Belgrádban.

Dr. Milan Žegarac elmondta, a maszk viselése kötelező, és mindazoknak, akik műtéti kezelésre várnak, 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell bemutatniuk. A szigorúbb járványügyi intézkedéseket azért vezették be, mert az intézetben mintegy 13 ezer beteget kezelnek, és félő, hogy további daganatos betegek fertőződnek majd meg. Egyébként Szerbiában évente körülbelül 40 ezer ember betegszik meg rosszindulatú daganatos betegségben, és évente több mint a fele veszíti el a harcot a betegséggel szemben.

Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézet
Belgrád
koronavírus
látogatás

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.