Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Tisza-mentén is csökkent az oltakozási kedv

2021.08.03
12:40
2021.08.03
16:33
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság más településeihez hasonlóan a Tisza-mentén is csökkent az oltakozási kedv. Kevesen élnek a lehetőséggel és veszik fel a koronavírus ellni oltást annak ellenére is, hogy a szakemberek hangsúlyozzák, csak a vakcinával győzhetjük le a vírust.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szemmel láthatóan megcsappant a vakcina iránti érdeklődés, ugyanis pár hónappal ezelőtt még tömegesen jelentkeztek az adai Egészségházba a vakcina felvételére. A vírus velünk volt, velünk van és a szakemberek szerint velünk is lesz, ezért nagyon fontos, hogy erősítsük az orvostudományba vetett hitünket és éljünk a vakcina felvételének lehetőségével továbbra is.

A járvány elleni védekezésben továbbra is fontos szempont az oltás felvétele. Szerbia-szerte, így Adán is megfelelő mennyiségű vakcina áll rendelkezésre.

Verica Prekajski, Ada: „Az első vakcinára jöttem, elég sokat vártam, de ez nem múlik el és jó lenne, ha mindenki felvenné a védőoltást, hisz csak így tudjuk megállítani ezt a betegséget.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A járványügyi helyzet kapcsán Balog Andrástól, az adai Egészségház igazgatójától megtudtuk, a településen az elmúlt pár hétben egy esetben diagnosztizáltak pozitív esetet, egy külföldi nyaralásból hazatért fiatal személynél.

Dr. Balog András, igazgató, Adai Egészségház: „Ami a vakcinációt illeti elmondható, hogy sajnos most hullámvölgyben van. Nagyon alacsony az érdeklődés, annak ellenére, hogy mi folyamatosan készenlétben vagyunk, naponta vakcinálunk, de ez napi néhány embert jelent. Eddig összesen 4500 polgárt vakcináztunk be teljesen, és mindössze 100 polgár várja a második dózist.”

 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adán a keddi napon a vakcinák első és második dózisának felvételére is volt lehetőség, Zentán szünnapot tartottak az oltakozásban.

Lőrinc Csongor, vakcinációval megbízott koordinátor, Zenta község: „Mintegy 6650-nél tartunk, akik felvették az első oltást, és 6450-en vették fel már a második oltást is. A kettő közötti különbség, mintegy kétszáz, ami igazából jó, de mégsem, hisz ez azt jelenti, hogy a három hét alatt kb. 200 vakcinát adtunk be, ami azt jelenti, hogy igencsak megcsappant a vakcina utáni érdeklődés, sajnos.”

Bár mindkét község tekintetében kielégítőnek nevezhető a járványhelyzet, a vírus megfékezésére tett intézkedések továbbra is érvényben vannak. Az egészségügyi szakemberek arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy a vakcinákról megjelenő álhíreket fenntartással kezeljék és bízzanak a védőoltás alátámasztott biztonságosságában.

Ada
Zenta
oltás
vakcina

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.