Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisztább és zöldebb iskolákért a Vajdaságban

2018-04-20
12:53
2018-04-20
17:34
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 250 fát ültettek el a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanulói és tanárai az intézmény udvarában.

Gyerekzsivajtól volt hangos a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola udvara péntek délelőtt. Az intézmény apraja-nagyja a faültetési akcióban vett részt.

Horvát Veronika, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Környezettudatosságra tanítanak bennünket itt az iskolában, és ezt jelképezi a faültetés. Sokkal barátságosabb, otthonosabb lesz az udvar, a gyerekek is sokkal jobb kedvvel fognak itt játszani.”

A tanulók feladata nem merül ki csupán a fák elültetésében.

Visnyei Fanni, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Amellett, hogy elültetjük ezeket a fákat, mi fogjuk a következő években is gondozni, locsolni őket, és persze megőrizni a szépségüket.”

Az akció a Tisztább és zöldebb iskolákért a Vajdaságban nevű projekt és a Föld napja alkalmából valósult meg.

Szekeres Valentin, igazgató, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „A sikeres pályázatok mellett azt lehet mondani, hogy szinte önerőből valósítottuk meg, egyrészt a magyarkanizsai önkormányzat segítségével és a községi közvállalat segítségével és jó szándékú segítőkész embereknek a támogatásával.”

Magyarkanizsa önkormányzata 200 ezer dinárral támogatta most az iskolát.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Emellett indirekt módon a közvállalatainkon, közintézményeinken keresztül, akik itt munkával járultak hozzá, tehát nem pénzbeli segítséggel, hanem munkával.”

A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola udvarát nemcsak a frissen elültetett facsemeték fogják díszíteni a jövőben, hanem új világítótesteket, szemeteseket és padokat is helyeztek ki.

Horgos
Tisztább és zöldebb iskolákért a Vajdaságban
faültetés
Kárász Karolina Általános Iskola

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.