Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Tizenegy új elsőéves hallgatója van az újvidéki Magyar Tanszéknek

2018.10.01
18:31
2018.10.01
18:39
Forrás
Pannon RTV
A gólyákat fogadták a Bölcsészettudományi Karon. Az egyetemisták az első napon a tanszék munkájával, illetve a leendő tanáraikkal is megismerkedhettek.

Túri Orsolya Topolyáról érkezett Újvidékre: „Szeretem az irodalmat, azért választottam ezt a tanszéket és magyarul szeretnék tanulni. Újságíróként szeretnék elhelyezkedni, majd a későbbiekben tanárnőként. De a fordítás is érdekel.”

A gólyákat az első napon a demonstrátorok vezették körbe a tanszék épületében. Csíkos Dániel, harmadéves hallgató, Magyar Tanszék, BTK, Újvidék: „Megmutatjuk, hogy hol tudnak papírokat intézni, bemutatjuk nekik az egyetemi várost, megmutatjuk hol tudják elvégezni a kötelező orvosi vizsgát.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

Az újvidéki Magyar Tanszéken számos lehetőség adott a fiatalok számára, hogy gyarapítsák a tudásukat – mondta Utasi Csilla, az elsőévesek koordinátora: „Vannak irodalmi estek, megemlékezünk március 15-ről, egy nagyon bensőséges karácsonyi műsor szokott lenni. Ezen kívül van egy esszépályázat, ahol szintén díjakat, közjutalmakat osztunk ki. Lehetőség nyílik azoknak, akik esetleg az előadó-művészettel szeretnének kapcsolatba kerülni irodalmi esteket tartani.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

Az idei tanévben újításokat is bevezetnek a tanszéken. Toldi Éva, tanszékvezető, Magyar Tanszék, BTK, Újvidék: „Különböző fakultatív oktatási formákat vezetünk be. Az egyik ezek közül az individuális oktatás, tehát hogy egyénenként is foglalkozunk a hallgatókkal, nem csak az órák keretében. A másik pedig az, hogy külön műhelyek is indulnak. Ilyen lesz például a már meglévő drámaműhely mellett a médiaműhely.”

A tanszék hallgatói egyebek mellett tanárként, újságíróként, illetve fordítóként is elhelyezkedhetnek az egyetem befejeztével.

Magyar Tanszék
Újvidék
gólya
elsőéves
demonstrátor
Toldi Éva

Most

13:26, Frissítve: 16:00

Székelykevén is készültek a karácsonyra

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a Szalmaszál Művelődési Egyesület vasárnap délután Székelykevén. Csuhé angyalkák, karácsonyi díszek és mécsestartók készültek.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.