Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Több mint 31 ezer kiskorú kért menedéket tavaly az Európai Unióban

2018-05-16
18:53
Forrás
MTI
Valamivel több mint 31 ezer kísérő nélküli kiskorú kért menedéket tavaly az Európai Unióban.

Ez nagyjából fele az előző évben regisztrált adatoknak és harmada a 2015-ös rekordszámoknak - áll az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat jelentésében. A kísérő nélküli kiskorúak többsége, 89 százaléka fiú. Csaknem 90 százalékukat hét uniós tagállamban regisztrálták, a legtöbbjüket Olaszországban és Németországban. Magyarországon a 2016-os 1220 fő után tavaly mindössze 230 kísérő nélküli kiskorú menedékkérőt vettek nyilvántartásba.

Európai unió
migránsok

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.