Ugrás a tartalomra

Több mint 45 százalékkal emelkedhet a tandíj egyes belgrádi egyetemeken

2023.03.07
10:28
2023.03.07
12:09
Forrás
Szerbiai RTV
A drágulást az infláció mértékéhez igazítják - közölték az illetékesek.

Több belgrádi egyetemi karon is drágább tandíjra számíthatnak az önköltségen lévő egyetemi hallgatók. A Belgrádi Egyetem 14 karának tanácsa az egyetem rektorátusának nyújtotta be a következő évre szóló tandíjemelésről szóló tájékoztatást, amely szerint az árnövekedés 9 százaléktól 46,8 százalékig terjed. A drágulást az infláció mértékéhez igazítják - közölték az illetékesek.

A legmagasabb tandíj az Építészmérnöki és Villamosmérnöki Karon lesz. A szoftvermérnöki tanulmányok 282 ezer dinárba kerülnek majd, az első éves építész hallgatók egy évi költsége pedig 300 ezer dinárba kerül.

A biológiai tanulmányok hallgatói 90 ezer helyett 100 ezer dinár tandíjra számíthatnak. A bori Műszaki Karon lesz a legolcsóbb az évi tandíj, amely 60 ezer dinár, míg a fizikára 66 ezer dinárt kell szánniuk a diákoknak.

tandíj
ár
egyetem
Belgrád

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.